Wykonanie

Składniki
filet z kurczaka, 2 pojedyncze
szynka szwarcwaldzka, 8 plastrów
oliwa, 1 łyżka
sól,
pieprz czarnyFarsz:
mozzarella, 80 gramstarty
cheddar, 2 łyżki
suszone pomidory, 6-sztukliście
bazylii, garśćSposób przygotowania1.
Mozzarellę i
pomidory pokroić w kostkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami na farsz.2. Filety umyć i osuszyć. Usunąć kostki i białe błonki. Wykonać głębokie nacięcie na środku filetu (tzw. kieszonkę), zaczynając od jego grubszej części. Przyprawić
solą i
pieprzem, również w środku. Wypełnić farszem. Owinąć
szynką, tak aby zakryć otwór.3. Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 180 stopni. Dno naczynia żaroodpornego wysmarować
oliwą. Przełożyć do niego
mięso. Piec przez 20-25 minut.erection comparison