ßßß Cookit - przepis na Wegański torcik czekoladowy

Wegański torcik czekoladowy

nazwa

Wykonanie

Ciasto przypomina klasyczne brownie – jest mocno czekoladowe, chrupiące na zewnątrz, lekko wilgotne w środku. Mocno schłodzony krem czekoladowy sprawia, że ten pyszny wypiek zmienia się we wspaniały deser.
Składniki
200g mąki
100g cukru
Łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1/2 szklanki mleka kokosowego
1/4 szklanki oliwy
150g sojowego kremu czekoladowego
Przygotowanie
Nastaw piekarnik na 180 stopni.
Do miski wsyp wszystkie suche składniki, wymieszaj.
Dodaj mleko kokosowe i oliwę, zmiksuj na gładką masę.
Przełóż ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.
Piecz 45 minut – do suchego patyczka.
Po upieczeniu, wystudź ciasto.
Na wierzch wyłóż schłodzony krem czekoladowy, udekoruj tak, jak lubisz i podawaj.
Smacznego!
Zobacz także:
Wegańskie ciasto czekoladowe
Wegańskie ciasto z owocami
Wegański placek ze śliwkami
Źródło:http://mammadeli.com/2014/10/19/weganski-torcik-czekoladowy