Ciasto przypomina klasyczne brownie – jest mocno czekoladowe, chrupiące na zewnątrz, lekko wilgotne w środku. Mocno schłodzony krem czekoladowy sprawia, że ten pyszny wypiek zmienia się we wspaniały deser.Składniki200g mąki100g cukruŁyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki kakao1/2 szklanki mleka kokosowego1/4 szklanki oliwy150g sojowegokremu czekoladowegoPrzygotowanieNastaw piekarnik na 180 stopni.Do miski wsyp wszystkie suche składniki, wymieszaj.Dodaj mleko kokosowe i oliwę, zmiksuj na gładką masę.Przełóż ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.Piecz 45 minut – do suchego patyczka.Po upieczeniu, wystudź ciasto.Na wierzch wyłóż schłodzony krem czekoladowy, udekoruj tak, jak lubisz i podawaj.Smacznego!Zobacz także:Wegańskie ciasto czekoladoweWegańskie ciasto z owocamiWegański placek ze śliwkami