ßßß
Składniki ( 2 porcje)Bakłażan2 pojedyncze filety z kurczakaDuża cebulaOliwaMielona słodka paprykaSólPrzygotowanieBakłażana umyj, pokryj w kostkę, wrzuć do durszlaka, dobrze posól i odstaw na chwilę.Kurczaka pokrój w paski, oprósz papryką i solą.Cebulę pokrój w drobną kostkę, zeszklij na posmarowanej oliwą patelni.W tym czasie opłucz bakłażana i osusz na papierowym ręczniku.Kiedy cebula będzie gotowa, dodaj bakłażana i smaż przez chwilę.Dodaj kurczaka, smaż mieszając przez kilka minut.Dodaj niewielką ilość wody – mniej więcej pół szklanki, może trochę więcej.Duś, aż powstanie zawiesisty sos (kilka-kilkanaście minut).Smacznego!Zobacz także:Grecki gulasz wieprzowyKurczak w cukiniiCiasto z kurczakiem Jamiego Olivera