Wykonanie
Od
bakłażana można się uzależnić! Ba, ja już jestem uzależniona :) Od kilku dni podjadam codziennie – najlepiej pieczonego. Dodatki można zmieniać wg upodobań. Tym razem dodałam
cukinię i zawinęłam w
szynkę. Idealne na dwa kęsy i mocno sycące. Polecam :)
SKŁADNIKI:
bakłażan 1 szt
cukinia mała 1 szt
szynka serrano 5 plastrów
sólpieprzpapryka mielona słodka 1 łyżeczka
oliwa z oliwek 1 łyżka
mozzarella 1 sztPRZYGOTOWANIE:
Bakłażan umyć , pokroić w plastry – ok 5-6 plastrów.
Cukinię umyć i również pokroić w plastry. Warzywa ułożyć na blaszce do pieczenia. Posypać odrobiną
solo,
pieprzu oraz
papryki mielonej słodkiej. Skropić
oliwą z oliwek i rozsmarować- ja używam silikonowego pędzelka. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 20 minut w temp 180 stopni.
Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić w plastry. Na
szynce układać plastry
bakłażana,
cukinii oraz
mozzarelli. Zawijać w roladki. Smacznego :)