ßßß
SKŁADNIKI:makaron świderki 1 1/2 szklankimozzarella 2 szt po 125gpomidory w puszcze 1 sztbazylia kilka listkówczosnek 2 ząbkisól pieprz do smakumięso mielone drobiowe 250 gpieczarki w puszcze 1 puszka 300golej do smażeniaWYKONANIE:Mięso mielone podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać sól , pieprz. Pod koniec dodać odsączone z zalewy pieczarki i dokładnie wymieszać. Ściągnąć z gazu. Do blendera przełożyć 2 obrane ząbki czosnki, dodać pomidory z puszki- wraz z sokiem oraz umytą i osuszoną bazylią. Dokładnie zblendować tak aby powstał z tego sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można oczywiście dodać więcej czosnku. Surowy makaron przełożyć do miski, zalać powstałym sosem, dodać mięso i wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia w którym będziemy zapiekać. Mozzarellę pokroić w plastry, ułożyć na wierzchu, przykryć kilkoma listkami bazylii. Zawinąć naczynie w folię aluminiową i zapiekać 30 minut w temp 180 stopni. Smacznego:)