ßßß
Składniki:150 g miksu sałat½ (ok. 100 g) kiełbaski chorizo (pikantnej)2 pomidory100-120 g wędzonego twarogu3 łyżki słonecznikaWykonanie:Pomidory kroimy w grubą kostkę, a kiełbaskę chorizo w plasterki.Suchą patelnię rozgrzewamy i podprażamy na niej słonecznik. Mieszamy, aby się nie przypalił. Następnie zdejmujemy go z patelni i układamy (na rozgrzanej) plasterki chroizo. Patelnię trzymamy na małym ogniu. Po chwili przekładamy plasterki chorizo na drugą stronę i gdy wytopi się tłuszcz zdejmujemy z patelni (na ręcznik papierowy). Łyżkę paprykowego tłuszczu z chorizo możemy zostawić do polania sałaty.Miks sałat przekładamy do talerzy. Dodajemy chorizo i pomidory. Kruszymy twaróg ręką i posypujemy sałatę. Na koniec dodajemy słonecznik i polewamy odrobiną paprykowego tłuszczu z chorizo.Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ