ßßß
Składniki:350 g filet z łososia60 g pora60 g gruszki20 g sera lazurłyżeczka masłagarstka posiekanej natki pietruszkisólpieprzsok z cytryny (opcjonalnie)Wykonanie:Filet z łososia myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy solą i pieprzem z obu stron.Por przecinamy na pół i drobno siekamy w paseczki. Gruszkę i ser lazur kroimy w niedużą kostkę.Na niedużej patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim pora przez 3-4 minuty. Możemy delikatnie posolić (pamiętajmy jednak, że lazur też jest słony).Urywamy kawałek folii aluminiowej, na środku kładziemy filet z łososia, na nim układamy pora, gruszkę i ser lazur. Posypujemy natką pietruszki. Całość zawijamy w pakunek.Piekarnik rozgrzewamy do 200°C. Pieczemy rybę przez 15 minut. Podajemy od razu. Możemy skropić ją odrobiną soku z cytryny.Smacznego!