Wykonanie
Uwierzcie mi, że nawet ktoś kto lubi gotować i umie przyrządzić wiele potraw, czasami ma ochotę na coś innego i nie wymagającego gotowania... nawet najlepszym kucharzom nie chce się czasami gotować...I wtedy najczęściej powstaje kanapka...Do moich kanapek użyłam pasztetu firmy DROP S.A. z drobiem i
pieczarkami oraz kwasami omega-3 otrzymanych do testu od polska-gotuje.pl .Poniżej moje propozycje na kanapki z pasztetem.Kanapka z
sałatką z
młodej kapusty (
młodą kapustę szatkujemy, dodajemy poszatkowaną
dymkę ze
szczypiorkiem, solimy,
pieprzymy i polewamy obficie
oliwą z oliwek) - na kanapkę z pasztetem nakładamy solidną porcję sałatki i posypujem zmielonym
chili:
I tradycyjnie - kanapki z
ogórkiem małosolnym własnej produkcji (http://tonajezyku.blogspot.com/2012/06/nie-ma-to-jak-wasne-ogorki-maosolne.html),
pomidorem z
cebulą i ze
szczypiorkiem:
Kanapka mam wrażenie najbardziej udana - z podsmażonymi
pieczarkami (
pieczarki podnoszą "ukryty" smak
pieczarek zawartych w pasztecie) i odrobiną
szczypiorku do dekoracji:
Moje wrażenia?Pasztet odrobinę "bezpłciowy" w smaku, mam wrażenie że sprawił to dodatek
pieczarek. Poza tym dobry na dni kanapkowe...I na koniec informacja od producenta:Aktualnie firma DROP S.A., jest jednym z największych i najnowocześniejszych przedsiębiorstw branży drobiarskiej w Polsce. Spółka należy do światowej czołówki w produkcji zdrowej i bezpiecznej żywności najwyższej jakości.
Mięso drobiowe będące podstawowym składnikiem pasztetu, pochodzi z zamkniętej produkcji hodowlanej, prowadzonej w oparciu o najwyższej jakości pasze pochodzenia roślinnego. Procesy produkcyjne są zgodne ze standardami Unii Europejskiej pod względem sanitarnym i technologicznym. Nowoczesne technologie, system zapewnienia bezpieczeństwa żywności – HACCP oraz stały nadzór weterynaryjny i wysoko wykwalifikowana kadra, przyczyniają się do powstania wyrobu najwyższej jakości potwierdzonych certyfikatami: BRC, IFS, GOST i Halal.