Wykonanie
Witajcie Kochani !!!To jeszcze nie koniec pomidorowej bajki.Tak sobie myślę, że jeśli nie macie zbyt dużo czasu, a macie ochotę na danie z
pomidorami w roli głównej, to właśnie przypomniała mi się świetna receptura.Ale warunek przyrządzamy razem !!!Składniki :5
pomidorów70 dkg mielonej
wołowiny - karkówka,
antrykot2
żółtka1
cebula2 łyżeczki
oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia2 łyżeczki
sosu worcesterszczypta suszonego
imbiruszczypta
soliPrzygotowanie :Odetnij wierzchołki
pomidorów, wydryluj miąższ i
posól wnętrza.
Mięso przełóż do miski, wymieszaj z dwoma
żółtkami, posiekaną
cebulą,
oliwą,
sosem worcester,
imbirem,
solą i
pieprzem.Tak przygotowanym
mięsem faszeruj
pomidory.Następnie przykryj je odciętymi wierzchołkami,
skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.Piecz 25 minut, aż
pomidory się zrumienią.Moja ulubiona wersja to
pomidory zapiekane zalanym
jogurtem zmieszanym z
żółtkiem - pycha - polecam !I GOTOWE - PRAWDA, ŻE SZYBKO !!!SMACZNEGO !!!Danie dość łatweCzas przygotowania - 25 minut + czas pieczenia