ßßß Cookit - przepis na Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami

Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Gulasz wołowy to jedno z ulubionych dań moich Panów. Na tygodniu robimy go dość rzadko bo jednak wołowina wymaga dłuższego gotowania, za to w weekendy gulasz króluje na naszym stole.
Składniki:
30 dag wołowiny
20 dag pieczarek
1 cebula
1 duża papryka
przecier pomidorowy
oliwa do smażenia
przyprawy: sól, pieprz, papryka, ziele angielskie, liść laurowy
Wykonanie:
Cebulkę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oliwie, dodać pokrojone na kawałki mięso i lekko podsmażyć.
Mięso zalać 4 szklankami wody i przyprawić. Do wywaru dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Całość gotować około 1,5 godzin na małym ogniu. Następnie dodać pokrojoną paprykę i dalej dusić około 30 minut. Po tym czasie do gulaszu dodać przecier pomidorowy.
Źródło:http://rozkloszowana.pl/gulasz-wolowy-z-papryka-i-pieczarkami