ßßß
Cookit - przepis na Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami
Składniki
Wołowina
Pieczarki
Cebula
Papryka
Przecier pomidorowy
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Gulasz wołowy to jedno z ulubionych dań moich Panów. Na tygodniu robimy go dość rzadko bo jednak
wołowina
wymaga dłuższego gotowania, za to w weekendy gulasz króluje na naszym
stole
.Składniki:30 dag
wołowiny
20 dag
pieczarek
1
cebula
1 duża
papryka
przecier pomidorowy
oliwa
do smażenia
przyprawy
:
sól
,
pieprz
,
papryka
,
ziele angielskie
,
liść laurowy
Wykonanie:
Cebulkę
pokroić w kosteczkę i zeszklić na
oliwie
, dodać pokrojone na kawałki
mięso
i lekko podsmażyć.
Mięso
zalać 4 szklankami
wody
i przyprawić. Do
wywaru
dodać pokrojone w plasterki
pieczarki
. Całość gotować około 1,5 godzin na małym ogniu. Następnie dodać pokrojoną
paprykę
i dalej dusić około 30 minut. Po tym czasie do gulaszu dodać
przecier pomidorowy
.
Źródło:
http://rozkloszowana.pl/gulasz-wolowy-z-papryka-i-pieczarkami
Przepisy powiązane
Gulasz wołowy – strogonof
Gulasz wołowy – strogonof
Gulasz wołowy – strogonof
Gulasz wołowy – strogonof
Gulasz wołowy – strogonof
Składniki powiązane (0)