ßßß
Na dworze coraz zimniej i coraz czyściej nachodzi mnie ochota na coś sycącego. Lubię zaczynać dzień od porządnego ciepłego śniadania, które daje mi siły na długie godziny.Jedną z ciekawszych propozycji na takie śniadanie są bagietki nadziewane serem, pieczarkami, wędliną i papryką.Składniki:4 bagietki6 dużych pieczarekcebula10 dag wędlinypapryka15 dag sera żółtego2 łyżki śmietany4 jajka1 łyżka oliwyprzyprawy: sól, pieprz, paprykaWykonanieBagietki wydrążyć aby można było umieścić w nich nadzienie.Cebulkę, pieczarki, paprykę i wędlinę pokroić w kosteczkę. Cebulę zeszklić, dodać pieczarki. Gdy pieczarki ładnie się podsmażą dodać wędlinę i paprykę.Jajka rozbełtać i przyprawić. Dodać śmietanę i 3/4 sera żółtego, wymieszać. Połączyć podsmażane składniki z masą jajeczną i dobrze wymieszać.Przygotowaną masą napełnić bagietki. Na koniec bagietki posypujemy pozostałą resztą sera żółtego. Pieczemy w temperaturze 170 stopni 15 – 20 minut.