ßßß
Składniki0,5 kg. mąki0,5 kg. sera białegoszklanka cukru2 jajka3-4 łyżki kwaśnej śmietany1 czubata łyżeczka sodypół łyżeczki solispirytusuolej do smażeniaSposób przygotowaniaSer zmielić albo przecisnąć przez praskę do sera dodać mąkę i resztę składników, wszystko razem dokładnie wyrobić na jednolitą masę, ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować na około 1 cm. szklanką wykrawać krążki a w krążkach kieliszkiem mniejsze otworki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, wyjmować na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu, po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem albo polukrować.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab