Wykonanie
HomeNa Słodko
Ciastka28kwi
Serowe krążki – czyli oponkiLoading...60 minŁatwe0 KomentarzyCoś smacznego, szybkiego do
kawy
Składniki0,5 kg.
mąki0,5 kg.
sera białegoszklanka
cukru2
jajka3-4 łyżki kwaśnej
śmietany1 czubata łyżeczka
sodypół łyżeczki
solispirytusuolej do smażeniaSposób przygotowania
Ser zmielić albo przecisnąć przez praskę do
sera dodać
mąkę i resztę składników, wszystko razem dokładnie wyrobić na jednolitą masę, ciasto wyłożyć na posypaną
mąką stolnicę, rozwałkować na około 1 cm. szklanką wykrawać krążki a w krążkach kieliszkiem mniejsze otworki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, wyjmować na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu, po wystudzeniu można posypać
cukrem pudrem albo polukrować.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab