Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta04majPlacek z
orzechami włoskimi i masą
krówkową – RafaelloLoading...60 minŁatwe0 KomentarzySzybki w wykonaniu kruchy placek.

Składniki2,5 szklanki
mąki25 dkg
masła lub
margaryny6
żółtek1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaPiana6
białekszkl.
cukru2 łyżki
mąki ziemniaczanej20 dkg. pokrojonych
orzechów włoskichMasaPuszka skondensowanego, słodzonego
mleka25 dkg
masłaSposób przygotowaniaZ podanych składników zrobić kruche ciasto, podzielić na dwie części, rozłożyć na formy o wymiarach 38-22cm. Z sześciu
białek ubić pianę, dodać szklankę
cukru, ubijać aż do rozpuszczenia się
cukru, dodać 2 łyżki
mąki ziemniaczanej, delikatnie wymieszać. Pianę rozłożyć na placki i posypać pokrojonymi
orzechami włoskimi. Piec na złoty kolor około 30-40 minut.W temp. 175-180*C Po upieczeniu placki przełożyć masą.WYKONANIE MASY:
Mleko włożyć do garnka z
wodą (nie otwierając puszki) przykryć garnek i gotować 2 godziny .
Masło dobrze zmiksować, dodać wystudzone
mleko, dobrze połączyć.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab