ßßß
Składniki2,5 szklanki mąki25 dkg masła lub margaryny6 żółtek1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaPiana6 białekszkl. cukru2 łyżki mąki ziemniaczanej20 dkg. pokrojonych orzechów włoskichMasaPuszka skondensowanego, słodzonego mleka25 dkg masłaSposób przygotowaniaZ podanych składników zrobić kruche ciasto, podzielić na dwie części, rozłożyć na formy o wymiarach 38-22cm. Z sześciu białek ubić pianę, dodać szklankę cukru, ubijać aż do rozpuszczenia się cukru, dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej, delikatnie wymieszać. Pianę rozłożyć na placki i posypać pokrojonymi orzechami włoskimi. Piec na złoty kolor około 30-40 minut.W temp. 175-180*C Po upieczeniu placki przełożyć masą.WYKONANIE MASY: Mleko włożyć do garnka z wodą (nie otwierając puszki) przykryć garnek i gotować 2 godziny . Masło dobrze zmiksować, dodać wystudzone mleko, dobrze połączyć.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab