ßßß Cookit - przepis na Pierogi ze słodkiej kapusty

Pierogi ze słodkiej kapusty

nazwa

Wykonanie

Home
Dania
Bezmięsne
12
paź
Pierogi ze słodkiej kapusty
Loading...
0 Komentarzy
Trochę pracochłonne, ale bardzo smaczne pierogi ze słodkiej kapusty z dodatkiem wędzonego boczku i pachnącego koperku ;)
Ciasto
1/2 kg mąki
1 jajko
1/2 łyżeczki soli
2-3 łyżki stopionego , wystudzonego masła
około 1/2 szklanki ciepłej wody
Farsz
Główka kapusty ( średniej wielkości )
15 dkg wędzonego boczku
duża cebula
pęczek koperku
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto, przykryć lnianą ściereczką, odstawić.
Kapustę oczyścić, pokroić, obgotować, wystudzić
Wystudzoną kapustę odcisnąć, bardzo drobno pokroić
Boczek i cebulę pokroić w drobna kostkę, usmażyć, dodać do kapusty. Wszystkie składniki chwilę smażyć na koniec dodać posiekany koperek, sól i pieprz, wystudzić.
Ciasto rozwałkować, wycinać krążki, kłaść farsz, zlepiać pierogi. Gotować w lekko posolonej wodzie. Gotowe pierogi polać zeszklona cebulą lub boczkiem.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
Źródło:http://kulinarnyprzepis.pl/pierogi-ze-slodkiej-kapusty