Wykonanie
HomeDaniaBezmięsne12paźPierogi ze
słodkiej kapustyLoading...0 KomentarzyTrochę pracochłonne, ale bardzo smaczne pierogi ze
słodkiej kapusty z dodatkiem
wędzonego boczku i pachnącego
koperku ;)
Ciasto1/2 kg
mąki1
jajko1/2 łyżeczki
soli2-3 łyżki stopionego , wystudzonego
masłaokoło 1/2 szklanki ciepłej
wodyFarszGłówka
kapusty ( średniej wielkości )15 dkg
wędzonego boczkuduża
cebulapęczek
koperkusól,
pieprz do smakuSposób przygotowaniaZ podanych składników zagnieść elastyczne ciasto, przykryć lnianą ściereczką, odstawić.
Kapustę oczyścić, pokroić, obgotować, wystudzićWystudzoną
kapustę odcisnąć, bardzo drobno pokroić
Boczek i
cebulę pokroić w drobna kostkę, usmażyć, dodać do
kapusty. Wszystkie składniki chwilę smażyć na koniec dodać posiekany
koperek,
sól i
pieprz, wystudzić.Ciasto rozwałkować, wycinać krążki, kłaść farsz, zlepiać pierogi. Gotować w lekko posolonej wodzie. Gotowe pierogi polać zeszklona
cebulą lub
boczkiem.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab