ßßß
Składniki6 udek z kurczak10 dkg miękkiego masła4 ząbki czosnkuszczypta soliłyżeczka tymiankuSolanka2 litry zimnej przegotowanej wody5 ząbków czosnkupo kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu czarnegokilka liści laurowych1/4 szklanki soli3 łyżki cukruSposób przygotowaniaPrzygotować solankę: W wodzie rozpuścić sól i cukier Ziele angielskie, pieprz, liść laurowy rozgnieść, czosnek obrać, pokroić dodać do solanki.Udka oczyścić, włożyć do solanki, odstawić w chłodne miejsce na całą noc.Masło utrzeć z tymiankiem, szczyptą soli i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Udka osuszyć papierowym ręcznikiem, nożem delikatnie oddzielić skórę od mięsa w powstałą kieszeń włożyć połowę masła pozostałym masłem posmarować wierzch udek.Gotowe udka włożyć w rękawa do pieczenia Piec około 60 minut w temp. 180 *C.

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab