Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta11lipKruche ciasto z
jagodamiLoading...60 minŁatwe12 KomentarzySezon
jagodowy więc proponuję kruche ciasto z pianką i
jagodami :)

Składniki3 szklanki
mąki1 i 1/2 kostki
margaryny1/2 szklanki
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczenia6
żółtekcukier waniliowysłoik litrowy
jagódPianka1 i 1/3 szklanki
cukru6
białekłyżeczka
wanilii lub
cukier waniliowySposób przygotowaniaZ podanych składników zrobić kruche ciasto 1/3 ciasta zamrozić, resztę schłodzić przez około 2 godziny Schłodzone ciasto wyłożyć do formy o wymiarach 36/22cm, rozłożyć
jagody. Z
białek ubić pianę dosypując porcjami
cukier i
wanilię. Ubitą pianę równo rozprowadzić na jagodach, na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto. Piec około 45 minut w temp. 175-180 *C.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab