ßßß
Składniki3 szklanki mąki1 i 1/2 kostki margaryny1/2 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia6 żółtekcukier waniliowysłoik litrowy jagódPianka1 i 1/3 szklanki cukru6 białekłyżeczka wanilii lub cukier waniliowySposób przygotowaniaZ podanych składników zrobić kruche ciasto 1/3 ciasta zamrozić, resztę schłodzić przez około 2 godziny Schłodzone ciasto wyłożyć do formy o wymiarach 36/22cm, rozłożyć jagody. Z białek ubić pianę dosypując porcjami cukier i wanilię. Ubitą pianę równo rozprowadzić na jagodach, na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto. Piec około 45 minut w temp. 175-180 *C.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab