ßßß
Składniki2 bułki z poprzedniego dniaserek topiony w plasterkachkilka plastrów szynki3 jajka4 łyżki mlekaszczypta soliolej do smażeniaSposób przygotowania
Bułki kroimy na cienkie kromki, jaja wbijamy do miski dodajemy sól, mleko roztrzepujemy widelcem, plastry szynki i serka kroimy na wielkość kromek.
Pokrojoną bułkę zanurzamy w jajku, kładziemy na rozgrzaną patelnię (do pary np. po 4-6)
Dwie przysmażone grzanki odwracamy, kładziemy plasterek szynki i serka.
Przykrywamy dwiema pozostałymi grzankami stroną już obsmażoną, delikatnie przyciskamy.
Całość przekręcamy i chwilę smażymy Odsączamy na papierowym ręczniku.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab