Wykonanie
HomeDania09styGrzanki z patelniLoading...2 KomentarzyGrzanki – ulubione śniadanie mojej rodziny

Składniki2
bułki z poprzedniego dnia
serek topiony w plasterkachkilka plastrów
szynki3
jajka4 łyżki
mlekaszczypta
soliolej do smażeniaSposób przygotowania
Bułki kroimy na cienkie kromki,
jaja wbijamy do miski dodajemy
sól,
mleko roztrzepujemy widelcem, plastry
szynki i
serka kroimy na wielkość kromek.

Pokrojoną
bułkę zanurzamy w
jajku, kładziemy na rozgrzaną patelnię (do pary np. po 4-6)

Dwie przysmażone grzanki odwracamy, kładziemy plasterek
szynki i
serka.

Przykrywamy dwiema pozostałymi grzankami stroną już obsmażoną, delikatnie przyciskamy.

Całość przekręcamy i chwilę smażymy Odsączamy na papierowym ręczniku.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab