ßßß
Składniki1 i 3/4 szklanki mąki1 łyżeczka sody1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki soli2 jajka3/4 szklanki cukrupół łyżeczki wanilii2 łyżeczki skórki otartej z cytrynyłyżeczka aromatu cytrynowego1/2 szklanki oleju1/2 szklanki mlekaSposób przygotowaniaMąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól wymieszać. Jajka rozmieszać mikserem, dodać cukier i wanilię miksować 3-4 minuty, Cytrynę wyszorować, sparzyć, delikatnie zetrzeć skórkę dodać do masy jajecznej, miksować dodać aromat cytrynowy i olej. Do zmiksowanej masy porcjami dodawać suche składniki na przemian z mlekiem, delikatnie wszystko razem dobrze połączyć. Przygotować formę na muffiny, wylać ciasto, piec około 25-30 minut w temp. 165-170 *C. Po wystudzeniu polukrować albo posypać cukrem pudrem.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab