Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta05cze
Cytrynowe babeczkiLoading...30-45 minŁatwe0 KomentarzyBardzo smaczne, puszyste, aromatyczne babeczki
cytrynowe..

Składniki1 i 3/4 szklanki
mąki1 łyżeczka
sody1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
soli2
jajka3/4 szklanki
cukrupół łyżeczki
wanilii2 łyżeczki skórki otartej z
cytrynyłyżeczka
aromatu cytrynowego1/2 szklanki
oleju1/2 szklanki
mlekaSposób przygotowania
Mąkę,
sodę,
proszek do pieczenia,
sól wymieszać.
Jajka rozmieszać mikserem, dodać
cukier i
wanilię miksować 3-4 minuty,
Cytrynę wyszorować, sparzyć, delikatnie zetrzeć skórkę dodać do masy jajecznej, miksować dodać
aromat cytrynowy i
olej. Do zmiksowanej masy porcjami dodawać suche składniki na przemian z
mlekiem, delikatnie wszystko razem dobrze połączyć. Przygotować formę na muffiny, wylać ciasto, piec około 25-30 minut w temp. 165-170 *C. Po wystudzeniu polukrować albo posypać
cukrem pudrem.

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab