ßßß
Składniki2 szkl. mąki13 dkg masła1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka wanilii w płynie1/2 łyżeczki soli2 jajka1/2 szkl. mleka4 szkl. borówkiKruszonka1 szkl. mąki10 dkg masła1/2 szklanki cukru trzcinowegoszczypta soliSposób przygotowaniaMasło utrzeć z cukrem na puch, ucierając dodać jajka i wanilię Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, dodawać do utartej masy na przemian z mlekiem.Borówki opłukać, osuszyć na sicie dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.Z podanych składników przygotować kruszonkę.Formę o wymiarach 24/34 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto na ciasto owoce, owoce posypać kruszonką. Piec około 50 minut w 175 *C.

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab