Wykonanie
HomeNa SłodkoCiastaCiasto ucierane z
borówkami i kruszonką07wrzLoading...1 Komentarz

Składniki2 szkl.
mąki13 dkg
masła1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżeczka
wanilii w płynie1/2 łyżeczki
soli2
jajka1/2 szkl.
mleka4 szkl.
borówkiKruszonka1 szkl.
mąki10 dkg
masła1/2 szklanki
cukru trzcinowegoszczypta
soliSposób przygotowania
Masło utrzeć z
cukrem na puch, ucierając dodać
jajka i
wanilię Mąkę zmieszać z
proszkiem do pieczenia i szczyptą
soli, dodawać do utartej masy na przemian z
mlekiem.
Borówki opłukać, osuszyć na sicie dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.Z podanych składników przygotować kruszonkę.Formę o wymiarach 24/34 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto na ciasto
owoce,
owoce posypać kruszonką. Piec około 50 minut w 175 *C.



Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab