Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta04sty
Chleb bananowy z
jagodami i
orzechamiLoading...0 KomentarzyBardzo smaczne, wilgotne, aromatyczne, szybkie w wykonaniu ciasto z
bananami ,
jagodami i
orzechami :)))

Składniki5-6 bardzo dojrzałych
bananów20 dkg.
masła1i 3/4 szkl.
cukru4
jajka2,5 szkl.
mąki2 łyżeczki
sody1 łyżeczka
soli1 łyżeczka
gałki muszkatołowej1,5 szklanki
jagód mrożonychduża garść
orzechów włoskich siekanychSposób przygotowania
Masło utrzeć z
cukrem na puszystą masę, ucierając dodawać po jednym
jajku. Osobno zmieszać
mąkę,
sodę,
sól,
orzechy,
gałkę muszkatołową, dodać do utartego
masła dobrze wymieszać, wsypać
jagody i rozgniecione widelcem
banany, wymieszać. Ciasto piekłam w dwóch foremkach o wymiarach 26/11 cm. w temp. 170-175 około 65 minut. z termoobiegiem.

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab