ßßß
Składniki5-6 bardzo dojrzałych bananów20 dkg. masła1i 3/4 szkl. cukru4 jajka2,5 szkl. mąki2 łyżeczki sody1 łyżeczka soli1 łyżeczka gałki muszkatołowej1,5 szklanki jagód mrożonychduża garść orzechów włoskich siekanychSposób przygotowaniaMasło utrzeć z cukrem na puszystą masę, ucierając dodawać po jednym jajku. Osobno zmieszać mąkę, sodę, sól, orzechy, gałkę muszkatołową, dodać do utartego masła dobrze wymieszać, wsypać jagody i rozgniecione widelcem banany, wymieszać. Ciasto piekłam w dwóch foremkach o wymiarach 26/11 cm. w temp. 170-175 około 65 minut. z termoobiegiem.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab