Wykonanie
            Parfait jest doskonałym smarowidłem do 
chleba. Myślę, że posmakuje również tym, którzy 
wątróbkę omijają szerokim krokiem.Zapraszam was do wypróbowania tego świetnego przepisu:).Składniki:- 300 g 
wątróbki drobiowej- 2 
cebule- 2 ząbki 
czosnku- 3 łyżki 
oleju- łyżka 
brandy- 2 łyżeczki 
tymianku- szczypta 
soli- pół łyżeczki 
gałki muszkatołowej- 40 g 
masłaPrzygotowanie:
Czosnek i 
cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na złoty kolor na patelni z łyżką 
oleju. Następnie wrzucamy 
wątróbkę i smażymy z każdej strony. Na koniec całość posypujemy 
tymiankiem oraz polewamy 
brandy i mieszamy. Następnie całość przekładamy do malaksera, dodajemy 
pieprz, 
sól oraz 
gałkę muszkatołową i miksujemy na gładką masę. Przekładamy do słoiczków i wstawiamy do lodówki.
Masło rozpuszczamy, zostawiamy do ostygnięcia. Za pomocą łyżki zbieramy pianę, tak by 
masło było czyste. Parfait wykładamy z lodówki i wlewamy sklarowane 
masło. Zakręcamy słoiki i ponownie wkładamy do lodówki.
