Składniki :1 duże opakowanie herbatnikówpół kostki masłapół szklanki mleka3 łyżki dowolnego alkoholuaromat waniliowy/rumowy3 łyżki kakao3-4 łyżki cukru pudru1 mała paczka wiórków kokosowychPrzygotowanie :Herbatniki rozdrabniamy w blenderze. Masło o temperaturze pokojowej kroimy w kostkę i wrzucamy do miksera. Dodajemy pozostałe składniki (oprócz wiórków kokosowych) i miksujemy do uzyskania jednolitej masy o konsystencji plasteliny. Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Odstawiamy do lodówki na ok 2 godziny.Powiązane wpisy:Mleczna pinacoladaWafle o smaku truflowym z alkoholemBananowo-czekoladowe placki owsianeDomowa WuZetkaNawigacja po wpisach← Wstecz Dalej →Copyright 1996-2016 Grupa Onet.pl S.A. Wszystkie serwisy Polityka prywatności