ßßß
Cookit - przepis na Kokosowe trufle z białej czekolady z pomarańczową skórką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kokosowe trufle z białej czekolady z pomarańczową skórką
Składniki
Trufle
Czekolada
Mleko
Masło
Cukier puder
Pomarańcza
Wiórki kokosowe
Wykonanie
Te delikatne
trufle
idealnie nadają się na Sylwestra. Wyglądają jak oszronione, przysypane śniegiem, a kuszą
słodyczą
i delikatnym
cytrusowo
-
kokosowym
aromatem.(około 50
trufli
)300g
białej czekolady
3 łyżki
mleka
100g
masła
1/2 szklanki
cukru pudru
1 łyżka startej skórki z
pomarańczy
150g
wiórków kokosowych
Czekoladę
rozpuścić na parze z
mlekiem
. Odstawić do ostygnięcia.
Masło
utrzeć z połową
cukru pudru
. Dodać
czekoladę
,
skórkę pomarańczową
i połowę
wiórków kokosowych
. Wymieszać i włożyć do lodówki.Kiedy masa stężeje, ale nadal będzie plastyczna, formować z niej kulki i znowu wstawić do lodówki. Wymieszać resztę
cukru pudru
z pozostałymi wiórkami kokosowymi. Obtaczać w nich twarde już kulki.Smacznego i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWY ROK!
Źródło:
http://dolci-sweets-bonbon.blogspot.com/2012/12/kokosowe-trufle-z-biaej-czekolady-z.html
Przepisy powiązane
Świąteczne Rafaello
Świąteczne Rafaello
Świąteczne Rafaello
Świąteczne Rafaello
Świąteczne Rafaello
Składniki powiązane (0)