Wykonanie
Uwielbiam panko! Obtaczam w niej wszystko co tylko można a szczególnie kurczaczki. Dla mniej wtajemniczonych Panko jest japońską odmianą
bułki tartej. Różni się od naszej rodzimej tym, że jest o wiele grubsza. Dzięki swojej strukturze nie chłonie tyle tłuszczu co normalna
bułka tarta.dowolna ilość
kurczaka bez skóry (udka, podudzia, skrzydełka, pierś)
przyprawa do kurczakajajkopanierka panko
olejKawałki
kurczaka nacieramy
przyprawą i zostawiamy na ok.godzinę.
Jajko rozkłócamy w miseczce. Kurczaczki obtaczamy w
jajku i w panierce panko. Smażymy na głębokim tłuszczu. Czas smażenia zależy od wielkości kawałków jakie posiadamy. Najlepiej przetestować czas smażenia na jednym kawałku. Podajemy z
ryżem,
makaronem, frytkami czy tym co kto lubi. Ja uwielbiam z dipem
czosnkowymProste, łatwe i przyjemne.Smacznego!Powiązane wpisy:
Kurczak w sosie
koperkowymKotlety z
udek kurczakaKrokiety z
pieczarkami i
żółtym serem (w naleśniku lub
waflu)Faszerowane ćwiartki z
kurczaka