Wykonanie
Pałki z
kurczaka nadziewane
serem i
pieczarkami nie dość, że smakują wybornie to jeszcze cieszą nasze oczy apetycznym wyglądem.Można je upiec w piekarniku lub na
oleju.
SKŁADNIKI :6 sporych pałek z
kurczaka,pozbawionych kościdowolna
przyprawa do kurczakasól15 dkg jasnych
pieczarek10 dkg
żółtego sera1-2
jajkamąka i
bułka tarta do obtoczenia
mięsaolej do pieczeniaUdka należy pozbawić kości zaczynając odcinać
mięso od kości z górnej części. Następne dokładnie przyprawić.
Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę,
ser ścieramy na tarce, przekładamy do miski i mieszamy. Farszu nie przyprawiamy, nadziewamy nim udka, upychając farsz do środka.Udka panierujemy w
mące, rozmąconym
jajku i
bułce tartej.
Mięso musi być dokładnie pokryte panierką.Pieczemy w głębokim
oleju kilka minut, aż ładnie się zarumienią.Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy około 30 minut w temperaturze 170-180 * C.Podajemy ciepłe, smacznego.