Wykonanie
            Szukałam długo przepisu na prosty krem z dyni ale niestety nic takiego nie znalazłam. I tak powstała moja wersja1 
dynia piżmowa1 
cebula2 ząbki 
czosnku2 
ziemniakibulion warzywnyziarna dyni/słonecznika3 łyżki 
masłasólDynię obieramy, wykrajamy gniazda nasienne, kroimy w grubą kostkę. To samo robimy z 
ziemniakami. Warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy 
bulionem tak aby je zakrył. Na patelni rozpuszczamy 
masło i smażymy pokrojoną w kostkę 
cebulkę. kiedy 
cebula się zarumieni wrzucamy posiekany 
czosnek i chwilę podgrzewamy aż wypuści aromat. kiedy 
dynia i 
ziemniaki będą już miękkie dodajemy 
cebulę z 
czosnkiem i 
masłem i chwilę dusimy. Na patelni prażymy ziarna. Zupę blendujemy na gładką masę. Podajemy z prażonymi ziarnami i opcjonalnie 
pieczywem.Smacznego!P.S. Przepis na swojskie bułeczki widoczne na zdjęciu już wkrótcePowiązane wpisy:Krem z 
porówTorcik ziemniaczanySzybki żurekZupa krem z 
brokułów