Wykonanie
Zapiekane bułeczki z
serem i
masłem czosnkowym to propozycją, którą docenią nie tylko wegetarianie. Są pyszne i aromatyczne. To świetny sposób na wykorzystanie
pieczywa z poprzedniego dnia. Można je przygotować na grillu bądź w opiekaczu czy w piekarniku. Polecam! Pomysł wg Meinerezepte .

2-4 dowolne
bułki (najlepiej z poprzedniego dnia)garść
sera żółtego4 łyżeczki miękkiego
masła1 duży ząbek
czosnku1 łyżka siekanego
koperkuszczypta
soliBułki ponacinać najpierw wzdłuż a
potem w poprzek tak, by powstała kratka. Ważne jest, by nie przeciąć
bułki do końca - skórka u dołu powinna pozostać nie nacięta utrzymywać całą bułeczkę w całości.Miękkie
masło wymieszać z obranym, przeciśniętym ząbkiem
czosnku, siekanym
koperkiem i
solą.Wnętrze bułeczek ostrożnie wysmarować
masłem - po trochu w każdym zagłębieniu. Pomiędzy nacięcia włożyć starty
żółty ser.Każda bułeczkę zawinąć w folię aluminiową. Najpierw pieczemy je ok. minut zawinięte (piekarnik 180 st. C), następnie rozwijamy, by wierzch się zrobił rumiany.Podajemy gorące.