Wykonanie
Składniki :około 1 kg
karkówki wieprzowej2
cebule2
marchewki5 ząbków
czosnkukeczup 500 gświeży
tymianekkilka
pieczarekPrzygotowanie :Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem,
mięso umyć i pokroić w plastry
Mięso posypać lekko
pieprzem,
soląCebulę, obraną
marchew i umyte
pieczarki pokroić w plastry,
marchew można w cienkie słupkiW żaroodpornym naczyniu układać
mięso, a pomiędzy nie wkładać warzywa, włożyć również ząbki
czosnku, posypać
tymiankiemCałość zalać
keczupem, przykryć pokrywkąWstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C na około 1 i 1/2 godziny
Tak przygotowane
mięso jest dobrą propozycją na świąteczny stół.
Mięso robi się prawie samo :)A o to przecież chodzi, by zbytnio się nie narobić, a efekt był zadawalający, czytaj - smaczny.
W oryginalnym przepisie podano, by dodać jeszcze
puszkę pomidorów w zalewie, ale ja zrezygnowałam z niego. Wg mnie byłoby za dużo płynów.przepis stąd