ßßß Cookit - przepis na Karkówka wolno pieczona

Karkówka wolno pieczona

nazwa

Wykonanie

To wersja soczystej, mięciutkiej karkówki wolno pieczonej. Żeby była naprawdę pyszna trzeba mieć na to trochę czasu, ale serdecznie polecam.
1kg ładnej karkówki
pół szklanki keczupu z włocławka
2 łyżki miodu
tymianek
1 łyżeczka sosu worcestershire
3 ząbki czosnku
2 cebule
Cebule pokroić w plastry, czosnek w plasterki, wrzucić do pojemnika w którym będziemy marynować karkówkę. Włożyć oczyszczoną karkówkę Wymieszać miód, keczup, sos worcestershire tymianek, ewentualnie dodać soli lub pieprzu i polać karkówkę. Zamknąć pojemnik potrząsnąć aby cała karkówka pokryła się marynatą i wstawić do lodówki na całą noc. Po tym czasie przekładamy do naczynia do zapiekania karkówkę razem z całą marynata i pieczemy 2,5-3h w temperaturze 130-150 stopni.
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2012/06/karkowka-wolno-pieczona.html