ßßß Cookit - przepis na Pasta z mango – dalszy ciąg hiszpańskich klimatów

Pasta z mango – dalszy ciąg hiszpańskich klimatów

nazwa

Wykonanie

Ci, którzy wczoraj byli na moim blogu, wiedzą, że będzie dziś pyszna, ostra pasta z mango. Jest to jedna z tych past, które znam ze sklepu z hiszpańskim jedzeniem, o którym pisałam tutaj . Oczywiście nie jest ona identyczna, gdyż przepis bazuje na moich domysłach, ale smakuje bardzo podobnie. Jak inne moje pasty na bazie fety, również nadaje się do zamrożenia w małych porcjach. Ta dzisiejsza należy do moich ulubionych, mam nadzieję, że Was uda mi się również do niej przekonać.
Przepis na pastę z mango
1 dojrzałe mango (kiedy jest lekko miękkie)
2 cebule
200 g fety lub zastępczo może być sztywny serek twarogowy, choć zdecydowanie lepiej smakuje z fetą
sól, czosnek, chilli (może być czerwona pasta chilli lub sambal oelek)
Obrać cebulę, pokroić w kostkę i usmażyć na złoto. W międzyczasie mango obrać i pokroić na kawałki. Wszystkie składniki zblenderować na gładką masę (cebula musi być wystudzona).
Podajemy z lekkim, jasnym pieczywem lub jako dodatek do różnych dań .
Pasta nadaje się świetnie do zamrażania w porcjach.
Źródło:http://veggieola.blogspot.com/2012/03/pasta-z-mango-dalszy-ciag-hiszpanskich.html