Wykonanie
Faszerowane mini papryczki potrafią w sobie rozkochać :)

przepis własnySkładniki:10
papryczek chili125g
sera feta50g
twarogu (użyłam typu włoskiego)
czosnek (ilość według uznania- ja dałam 6ząbków)kilka gałązek świeżego
tymianusól,
pieprzPapryczki oczyszczamy z gniazd nasiennych odcinając tylko ich końcówkę ( główkę ), wrzucamy do wrzątku i blanszujemy 3 minuty, osuszamy, odstawiamy.
Sery włożyć do blendera, zmiksować na masę, doprawić
solą i
pieprzem, nadziewać
paprykę przy pomocy worka cukierniczego. Na dnie słoja ułożyć gałązkę
tymianu i 2 ząbki
czosnku, ułożyć nadziane papryczki, dodać jeszcze jedną gałązkę
tymianku, resztę
czosnku i zalać gorącą
oliwą z oliwek. Mocno zakręcić. Można jeść po 2 dniach, po otwarciu słoja najlepiej zjeść w ciągu kolejnych dwóch dni. Smacznego.