Wykonanie
Drogi czytelnikuPrzed Tobą niektóre z ekscytujących sekretów wspaniałegoświata dekoracji
cukrowych w dziedzinie cukiernictwawszelkiego rodzaj ciastAlex Bransgrone.

Na rynku polskim nakładem wydawnictwa Promise ukazała się polska edycja "Sztuka dekoracji cukierniczej - Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen".

Kto chciałby rozpocząć swoją przygodę z cukiernictwem może zacząć od przeczytania .Sztuka dekoracji cukierniczej to pozycja obowiązkowa w bibliotece każdego cukiernika

W książce znajdziemy tajniki sztuki cukierniczej światowej sławy 20 mistrzów : Alana Dunn, Ann Skipp, Bea Harling, Carlos Lischetti, Ceri DD Griffiths, Claire Fitzsimons, Eddie Spence MBE, Geraldine Dahlke, Helen Knight, Helen Mansey, Jan Clement-May, Kathy Moore,
Linda Garnham, Liz Aplin, Makiko Searle,
Mark Tilling, Naomi Yamamoto, Paddi Clark, Susan Griffiths, Susanna Righetto, Tessa Whitehouse.

Idealna dla amatorów,cukierników o różnym stopniu umiejętności. Książka ta poprowadzi nas krok po kroku od prostych przepisów do dzieł klasy mistrzowskiej, prezentując różny poziom trudności. Ale na początek co najważniejsze, są przepisy podstawowe . Takie ABC.
Potem jest coraz ciekawiejKażdy rozdział to zbiór tradycyjnych technik, nowych metod i pełnych projektów do samodzielnego odtworzenia. Wszystko bogato ilustrowane instrukcjami krok-po-kroku. W książce można znaleźć
torty na każdą okazję (wesele, Boże Narodzenie, chrzciny, Dzień Mamy), a także desery na urodziny i przyjęcia.Sztuka dekoracji cukierniczej podzielona jest na rozdziały

Pieczenie i cukiernictwo

W tym rozdziale
między innymi znajdziemy przepisy na pyszne ciasta,

kremy,
konfitury,babeczki,
ciasteczka,
makaroniki,

przygotowanie ciasta do dekoracji i na wypieki bezglutenowe i bezmleczne!
Czekolada
Praca z
czekoladą nie należy do łatwych. Autorzy wprowadza nas w tajniki pracy z
czekoladą. Jak przygotować
czekoladowe dekoracje i desery, jak zrobić rzeźby z
białej czekolady.

Mistrzowie podzielą się z nami wiedzą profesjonalną

Postawy sztuki cukierniczej i dekoracji

Jeden z dłuższych rozdziałów. Jak sama nazwa wskazuje poznamy przepisy na
lukier plastyczny.

Jak zrobić dekoracje różną techniką.

Poznamy techniki malowania, podstawy modelowania zwierzątek, rzeźbienie
tortów, podstawy dekorowania lukrem królewskim i inne.

Moją uwagę zwróciło postawy przygotowania
cukrowych kwiatów.Wszystkie dekoracje są przepiękne,aż trudno uwierzyć ze są jadalne. Zapewnia was są !!!!!

Dekorowanie cukiernicze dla zaawansowaniach

W tym rozdziale dowiemy się jak przygotować:

desenie z lukru plastycznego, dekoracyjne falbanki, animowane zwierzęta,.

Jak zrobić kwiaty z wiejskiego ogrodu,

egzotyczne bukiety

dekoracje kwiatowa w wazonie.

Projekty mistrzów

Ten rozdział będzie dla nas cudowną inspiracją dekoracji
tortów
np
młodej mamy,
tortów weselnych z ostem i dzwonkiem, orientalne motywy.

Ciasta i
torty na zamówienieOstatnio rozdział wprowadzi nas w projektowanie i produkcję
tortów weselnych. Pasja może być doskonałym pomysłem na biznes. Znajdziemy w nim szablony

, teorię barw

,tabelę przeliczeniową,słowniczek i indeks.

Książka wydana jest na grubym kredowym papierze (150g) w formacie portretowym (235 x 280 mm) w twardej oprawie z obwolutą w full chlor. Jakość wydania, papier i twarda oprawa sprawi ze Sztuka dekoracji cukierniczej będzie służyć długo i zainspiruje każdego na co dzień. Zawiera około 1400 kolorowych fotografii i 55 szablonów do tworzenia słodkości i dekoracji. Najistotniejsze jest chyba to ze jest to pierwsza książka na rynku o cukiernictwie.Książka jest warta polecania,ponieważ można w niej znaleźć informacje których nie znajdziecie w innych książkach. Przed nami czas prezentów, publikacja będzie idealnym prezentem pod choinkę dla nas i naszych
bliskich.Książkę możecie zamówić w księgarni www.ksiazki.promise.pl, gdzie aktualnie jest promocja