Wykonanie
Pyszne i sycące azjatyckie danie na da się w sam na rozgrzanie i poprawę humoru jesienią. Połączenie pikantnych, aromatycznych przypraw, soczystego
mięsa, świeżej
cukini i i pełnoziarnistego
makaronu chińskie go po prostu n ie może nie smakować. Przekonajcie się sam i :)- 3 ząbki
czosnku- 500g
mięsa mielonego z
indyka- 2 łyżki
sosu hoisin- 1 łyżka
sosu sojowego,- 1 łyżeczk a
przyprawy 5 smaków- 1/2 łyżeczki
chili w płatkach + do posypania- 1 łyżka
pieprzu syczuańskiego, rozgniecionego- 1 mał a
cukini a- 150g pełnoziarnistego
makaronu chińskiego- 1 łyżk a
oleju sezamowego1) Posiekany
czosnek podsmażyć na
oleju.2) Dodać
mięso mielone i podsma żyć, aż zbrązowieje.3) Dodać
sos hoisin,
sos sojowy,
przyprawę 5 smaków,
chili w płatkach i
pieprz syczuański.4) Wymieszać i dodać
cukinię pokrojoną na średniej wielkości kaw ałki.5) Smażyć przez 5 minut, mieszając .6) Ugotowany w międz yczasie
maka ron wymieszać z
olejem sezamowym.7) P rzełożyć go do misek, na nim wy łożyć
mięso i posypać resztą
płatków chili.C zas pr zygo towania: 1/2 go
dzinyLiczba porcji : 2Kaloryczność jednej porcji: 680 kcal