Wykonanie
SKŁADNIKI:CIASTO NA OKOŁO 20 PLACUSZKÓW NALEŚNIKOWYCHSZKLANKA
NAPOJU "ALPRO"SZKLANKA
MĄKI2
JAJKASZCZYPTA
SOLI1 ŁYŻECZKA
PROSZKU DO PIECZENIASZKLANKA UGOTOWANEJ
KASZY KUKURYDZIANEJ OD "SANTE"
OLIWA DO SMAŻENIADODATKI:1 - 2 DUŻE
JABŁKASZKLANKA
CUKRU TRZCINOWEGO OD "SANTE"1 ŁYŻKA MASŁAŚWIEŻA
MIĘTASTARTA SKÓRKA Z
LIMONKIWYKONANIE:GOTUJEMY
KASZĘ KUKURYDZIANĄ - DO GOTUJĄCEJ SIĘ
WODY ( 2 SZKLANEK ) WSYPUJEMY 1 SZKLANKĘ
KASZY KUKURYDZIANEJ, SZCZYPTĘ
SOLI I ŁYŻKĘ
OLIWY. GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU, AŻ CAŁA
WODA WCHŁONIE SIĘ W
KASZĘ. STUDZIMY I DODAJEMY DO RESZTY SKŁADNIKÓW NA CIASTO. MIESZAMY ZE
SOBĄ I ODSTAWIAMY NA 10 MINUT DO LODÓWKI.OBIERAMY
JABŁKA I KROIMY W MAŁĄ KOSTECZKĘ.WYCIĄGAMY CIASTO Z LODÓWKI I ZACZYNAMY SMAŻYĆ NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI.RÓWNOCZEŚNIE NA DRUGIEJ PATELNI ROZPUSZCZAMY
CUKIER Z DODATKIEM 1 ŁYŻKI MASŁA.JAK
CUKIER BĘDZIE JUŻ ROZPUSZCZONY WSYPUJEMY DO NIEGO POKROJONE
JABŁKA I JESZCZE PRZEZ CHWILĘ PODGRZEWAMY.NA GOTOWE NALEŚNIKI KŁADZIEMY
JABŁKA W CUKRZE, POSYPUJEMY STARTĄ SKÓRKA Z
LIMONKI I DEKORUJEMY
MIĘTĄ.

