Wykonanie
Składniki

- cały
kurczak ok. 1,5 kg- 1 butelka
piwa-
przyprawy wedle uznania( np.
czerwona papryka,
tymianek )
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć
solą,
pieprzem i wybranymi
przyprawami. Wstawić na godzinę do lodówki.
Kurczaka nadziać na pełną butelkę
piwa. Piec ok. 2 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 o C.Uwaga – sprawdzona rada1) Na dno blachy czy naczynia żaroodpornego warto nalać odrobinę
wody – spływający tłuszcz nie będzie się przypalał2)Zamiast
wody można nalać też trochę
piwa J najlepiej ciemnego lub
miodowego – podkreśli to smak
mięsaŻyczę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)