ßßß
spód : W małej misce mieszamy pokruszone ciasteczka, 30g cukru i roztopione masło. Wypełniamy dno tortownicy o średnicy 20-22 cm, pergaminem. Wykładamy powstała masą dno przygotowanej formy i przechowujemy w lodówce, aż będziemy mieli gotowe wypełnienie.masa : W średniej misce ucieramy ser z 1/4 szklanki cukru i wanilią, do momentu aż całkowicie ciasto będzie gładkie i miękkie. Może to potrwać od kilku minut do 5 lub więcej, w zależności od temperatury sera.W osobnej średniej misce, ubijamy śmietanę, na sztywno. Dodajemy 1/4 bitej śmietany do mieszaniny sera i mieszamy ręcznie. Następnie dodajemy resztę pozostałej bitej śmietany. Całość przekładamy do przygotowanej formy, wygładzając wierzch. Wkładamy do lodówki.galaretkowy wierzch: Przygotowujemy galaretkę z godnie z instrukcją na opakowaniu. Dodajemy lód, mieszając, aż się całkiem rozpuści. Odstawiamy na 5 minut lub do czasu gdy lekko zgęstnieje. W tym czasie układamy i truskawki w jednej warstwie z ozdobnym motywem na wierzchu. Wylwamy zagęszczoną galaretkę na sernik. Przykrywamy folią, nie pozwalając plastikowi dotykać powierzchni galaretki. Chłodzimy przez kilka godzin lub całą noc.Serwowanie: Wyjmujemy sernik z tortownicy i kroimy w plasterki. Podawajemy z klekem bitej śmietany, jeśli ktoś lubi.