Wykonanie
Zupa z
soczewicy, bardzo gęsta zupa z
soczewicy. Chociaż może tylko mi tak wyszła. Nie wiem, w każdym bądź razie wyszła bardzo dobra, aromatyczna i sycąca.Nie potrzeba w niej wielu składników. Czas przygotowania może jest troszkę długi, bo trzeba poczekać aż
soczewica namoknie, ale u mnie trwało to 2 godziny- tak jak pisze producent na opakowaniu. Na pewno im dłużej namoczona tym lepsza. Ale jakoś tak nie uświadomiłem sobie wcześniej, że będzie taki krok trzeba zastosować :)

W zupie tej mamy pyszny zrumieniony
boczek, który pod koniec przesiąka wszystkimi warzywami (
marchew,
pietruszka,
ziemniaki,
seler i
por) oraz
parówka- Tak własnie
parówka ! :)

Fajnym dodatkiem do zupy jest dodanie przed podaniem
octu balsamicznego który zmienia smak zupy, oczywiście w tym pozytywnym względzie.Zaglądajcie do książki,
róbcie zupę i dawajcie znać jak Wam smakuje !