Wykonanie
Po lekkim śniadaniu, czas na lekki i zdrowy obiad. Dzisiaj
kasza kuskus z warzywami . Uwielbiam tego typu dania, ponieważ można je modyfikować wedle upodobań. Warzywa sezonowe, świeże, mrożone, jakie kto lubi, a i
kaszę też można spokojnie zastąpić inną lub
ryżem.Szybko, smacznie i zdrowo.

Składniki:odpowiednia ilość
kaszy kuskuswarzywa (ja użyłam mrożonej mieszanki z
marchewką,
fasolką, i
cukinią)puszka gotowanej
ciecierzycymała puszka
kukurydzyodrobina
oliwysól,
pieprz i inne ulubione
przyprawyPrzygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Na patelnie wlewamy odrobinę
oliwy, a gdy się rozgrzeje wrzucamy warzywa. Po 10 minutach dodajemy
ciecierzycę i
kukurydzę, doprawiamy i smażymy przez kolejne 5-10 minut.Odpowiednią ilość
kaszy wsypujemy do garnka, zalewamy wrzątkiem (tak, aby
woda była 0,5cm nad
kaszą), solimy i przykrywamy. Po 5 minutach
kasza jest gotowa.Smacznego