Wykonanie

Świąteczny deser idealny.
Żurawina,
miód,
orzechy, pierniczki - najlepsze smaki Bożego Narodzenia w jednym miejscu. Do tego masa serowa z
białą czekoladą. Do zrobienia w ekspresowym tempie. Bardzo polecam takie serniczki w tym przyjemnym czasie :)

/4 naczynia jak na zdjęciach/10 pierniczków (np. orkiszowe pierniczki lub
razowe pierniczki)1/2 kubka
orzechów laskowych200g
sera twarogowego100g
białej czekolady1/2 kubka świeżej
żurawiny1/3 kubka
wody2 łyżki
miodu1/2 łyżeczki
cynamonuOrzechy podprażyć na suchej patelni. Następnie posiekać je (niekoniecznie bardzo drobno) i wymieszać z połamanymi pierniczkami. Przełożyć do naczynek. W międzyczasie rozpuścić
czekoladę i ostudzić. Wymieszać ją z
serem na gładką masę. Przelać do przygotowanych naczyń. Wstawić do lodówki na około 3 godziny.Przed podaniem zrobić mus
żurawinowy. W rondelku umieścić
żurawinę,
miód,
cynamon oraz
wodę. Zagotować, co pewien czas mieszać. Gotować na niewielkim ogniu przez około 8 minut do uzyskania gładkiego musu. Lekko ostudzić i polać nim wcześniej przygotowane serniczki. Smacznego!