Wykonanie
Warsztaty kulinarne zawsze są bardzo ciekawym dla mnie wydarzeniem, na co dzień gotuję tylko w parowarze, także na nich mam okazję poznawać inne techniki gotowania, nowe smaki i przede wszystkim uczyć się od świetnych Mistrzów Kulinarnych.Tym razem na zaproszenie Inki, z okazji wypuszczenia na rynek
Kawy Inki bezglutenowej, zostałem zaproszony do Gar Jakubiaka, na bezglutenowe warsztaty z Tomaszem Jakubiakiem.
Kawę Inkę każdy zna, jej smak i aromat. Myślę, że większości kojarzy się z dzieciństwem i rodzinnym domem. Inka bezglutenowa to ten sam smak tylko bez glutenu, dla osób nietolerujących go, to idealne rozwiązanie.

Na początku przywitał nas wszystkich Marcin, organizator całego wydarzenia, później o Ince bezglutenowej i o samej diecie bez glutenu opowiadała dietetyczka.O każdym z przepisów, które mieliśmy zaraz przygotowywać opowiadał Tomasz Jakubiak. Kiedy zobaczył, że jestem jedynym blogerem, wśród 20 kobiet, żałował że nie ma bloga ;)

Podzieliliśmy się na cztery grupy i robiliśmy w każdej inne dania.Trafiłem do grupy z Angeliną z Trener Zdrowej Diety, Martą z Kolorowo-Torcikowo i Edytą z Pasja Smaku .Do przygotowania mieliśmy :Filety z
pstrąga smażone bez panierki na papierze oraz dwie sałatki z
soczewicą i świeżymi warzywami.Ja z Angeliną zająłem się
pstrągiem, a Edyta z Martą
sałatkami.Pozostałe grupy przygotowały :Pierogi z
mąki gryczanej z
kaszą jaglaną, mielonym
indykiem i
sosem grzybowym.Kopytka z pieczonej dyni z
estragonem, gulasz z gęsich
serc i boczniaków.Żółte
curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym
ryżem
Do każdego dania dodawana była
kawa Inka i nadawała im ciekawy smak.Wszystko było pyszne, najlepsze chyba dla mnie oprócz naszej
ryby było
curry, a także gulasz z gęsich
serc :)


Warsztaty były świetnie zorganizowany i wyszedłem z nich z nową wiedzą i mega objedzony ;) Oprócz tych pysznych dań, które robiliśmy, za naszymi plecami kusiły nas przystawki :)

Dziękuję Ince, za możliwość udziału w warsztatach, Tomaszowi Jakubiakowi i jego kucharzom za przekazaną wiedzę i wszystkim uczestnikom za świetną atmosferę :)A w przyszłym tygodniu na moim blogu kolejny KONKURS, tym razem z nagrodami od Inki :)Część zdjęć autorstwa Marcina, któremu bardzo dziękuję :)Pozdrawiam wszystkich uczestników jak i czytelników :)Adam