Wykonanie
W tej wersji naleśników najlepsze wrażenie robią kolory. Zielony
szpinak w połączeniu z czerwienią
granatu i bielą
serka - to właśnie to !Składniki:2 szklanki odmrożonego rozdrobnionego
szpinaku2 szklanki
mąki pszennej2
jajka1 szklanka
mleka1 szklanka
wody mineralnej gazowanej1/2 łyżeczki
soliopakowanie
serka wiejskiegoowoc granatuolejPrzygotowanie:Łączymy
szpinak z
mąką rozbełtanymi
jajkami,
mlekiem,
wodą i
solą. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na jednolitą masę. Naleśniki smażymy na bardzo mocno rozgrzanej patelni. Ja początkowo dodaje na nią odrobinę
oleju - lecz później, gdy patelnia jest już wystarczająco rozgrzana nawet nie jest on potrzebny aby usmażyć naleśniki. Usmażone naleśniki zwijamy wg uznania w trójkąty lub ruloniki.


Pokrywamy je
serkiem wiejskim i posypujemy pestkami
granatu. Aby szybko wyłuskać pestki
granatu warto przeciąć go na pół, a następnie uderzać w jego skórkę nad miską wałkiem lub tępą stroną noża.Smacznego! :)



