ßßß Cookit - przepis na Szpinakowe naleśniki z serkiem wiejskim i granatem

Szpinakowe naleśniki z serkiem wiejskim i granatem

nazwa

Wykonanie

W tej wersji naleśników najlepsze wrażenie robią kolory. Zielony szpinak w połączeniu z czerwienią granatu i bielą serka - to właśnie to !
Składniki:
2 szklanki odmrożonego rozdrobnionego szpinaku
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka wody mineralnej gazowanej
1/2 łyżeczki soli
opakowanie serka wiejskiego
owoc granatu
olej
Przygotowanie:
Łączymy szpinak z mąką rozbełtanymi jajkami, mlekiem, wodą i solą. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na jednolitą masę. Naleśniki smażymy na bardzo mocno rozgrzanej patelni. Ja początkowo dodaje na nią odrobinę oleju - lecz później, gdy patelnia jest już wystarczająco rozgrzana nawet nie jest on potrzebny aby usmażyć naleśniki. Usmażone naleśniki zwijamy wg uznania w trójkąty lub ruloniki.
Pokrywamy je serkiem wiejskim i posypujemy pestkami granatu. Aby szybko wyłuskać pestki granatu warto przeciąć go na pół, a następnie uderzać w jego skórkę nad miską wałkiem lub tępą stroną noża.
Smacznego! :)
Źródło:http://thetastetherapy.blogspot.com/2015/12/szpinakowe-nalesniki-z-serkiem-wiejskim.html