Wykonanie

rozgrzewającypobudzającyidealny


przepis na sześć-osiem porcjikorpus, dwa skrzydła i jedna pierś
kaczkimała główka
kapusty włoskiej10-15 średniej wielkości
marchewekśredniej wielkości
seler korzeń razem z liśćmipęczek
natki pietruszki3 średniej wielkości
pory3
czerwone cebuleokoło 2-3 litry
wodysól i
pieprz do smaku





Porcje z
kaczki zalewamy zimną
wodą i wstawiamy na średnim ogniu , gdy się zagotuje zmniejszamy do minimum by
wywar tylko delikatnie pyrkolił , następnie dodajemy wyczyszczone i obrane warzywa i liście ,
natkę pietruszki dzielimy na pół - jedną dajemy do gotowania
wywaru , drugą siekamy drobno i posypujemy rosół przed podaniem ,
cebulę obieramy i "
palimy" na suchej patelni aż z kilku stron będzie miała czarny przypalony kolor ,
kapustę dodajemy około 10 minut przed zakończeniem gotowania . Rosół gotować około 2-3 godzin ,podawać z
makaronem i
natką pietruszki.






Smacznego :)