ßßß
ps: w wersji "na słono" - bo czasami tak jadam np: z szynką z kurczaka, kiełkami lub łososiem i figami - daję słowo jest pysznie - z przepisu usuwam po prostu cukier waniliowy.Składniki:- 1,5 szklanki mąki- 1 łyżka mąki ziemniaczanej (można pominąć ale gofry są dzięki niej "chrupkie")- 1 łyżka cukru waniliowego- szczypta soli- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia- 2 łyżki cukru zwykłego- 2 jajka- mleko - dodajemy tyle aby ciasto było lejące jak na naleśnikiWszystkie składniki mieszamy ze sobą aż utworzą jednolitą masę. Możecie to zrobić za pomocą miksera - ja zawsze używam Chef Kenwood i genialnej nasadki w kształcie haka. Kiedy masa jest już gładka i lejąca (ale nie rzadka), wylewam ciasto na gofrownicę. Najlepiej smakują z syropem klonowym! Bezkonkurencyjnie.