Wykonanie
Jesień przyszła jakaś taka ponura i deszczowa. Słońca mało i dni takie przygnębiające. Postanowiłam poprawić nam humor przygotowując pyszny sok . Jesienne warzywa i trochę
owoców a do tego złoty len spowodowały, że od razu zrobiło mi się jakoś tak pogodniej i lżej.Może dlatego, że taki
napój doskonale działa na skórę. Dzięki zawartym w lnie nienasyconym kwasom tłuszczowym oraz dużej ilości karotenów poprawia jej elastyczność, jędrność i kolor. Wspomaga też prace układu pokarmowego bo ma w sobie sporo błonnika - to zaleta dodania lnu, ale także tego, że z mojej sokowirówki sok jest dość zawiesisty.U nas w domu zdrowe a przy okazji smaczne
napoj e są mile widziane

czas przygotowania: 10 minutskładniki na 3 porcje:ok. 500 g surowej dyni zwyczajnej1 duża
marchewka1 średnie
jabłko antonówka1
pomarańcza1/2
cytryny3 łyżeczki złotego lnu mielonego Sante1 łyżeczka
miodu

Jak zrobić
słoneczny, jesienny sok?
Dynię obrałam ze skórki i usunęłam pestki.
Marchewkę oczyściłam.
Jabłko dobrze umyłam.
Cytrusy wyszorowałam i sparzyłam a
potem obrałam ze skórki. Wszystkie składniki pokroiłam na nieco mniejsze kawałki, tak żeby swobodnie wkładać je do sokowirówki.Przygotowane
warzywa i owoce wrzucałam kolejno do sokowirówki i wycisnęłam z nich sok. Do soku dodałam len i odrobinę
miodu bo wydawał mi się zbyt kwaśny. Wymieszałam dokładnie i rozlałam do szklanek. Wypiliśmy od razu po przygotowaniu.To co, są chętni na szklaneczkę takiego soku?