Jedno z moich ulubionych dań pierś z kurczaka w śmietanie podana z dzikim ryżem. Chcąc obniżyć ilość kalorii w daniu,zamieniłam śmietanę na jogurt.Sos na śmietanie jest przepyszny :) To był zły pomysł, nie polecam. Raz na jakiś czas możemy przygotować na jesienny obiad.składniki40 dag piersi z kurczaka kukurydzianego1/2 litra gęstej śmietany 18%1 pęczek natki pietruszkisól do smakupieprz kolorowy do smaku.Dodatkowo1 woreczek ryżu dzikiegowykonaniePierś z kurczaka kroimy na średniej wielkości kawałki, dokładnie myjemy,osuszamy. Do rondla wlewamy śmietanę następnie na wolnym ogniu podgrzewamy,kiedy zaczyna się gotować wkładamy pierś z kurczaka,posiekaną natkę pietruszki dokładnie mieszamy. Wszystko dokładnie mieszamy,gotujemy na wolnym ogniu,aż śmietana się zredukuje, sos będzie gęsty.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotować dziki ryż wg przepisu na opakowaniu .Pierś z kurczaka podajemy ryżem lub pieczywem