Wykonanie
Zauważyłam na blogu brak przepisów na różnego rodzaju kanapki . Dziś postaram się nadrobić moje zaniedbanie i zapraszam Was na pyszną zdrową kanapkę na drugie śniadanie . Kanapeczka jest pyszna w smaku,delikatna niebo w gębie . A kropeczki na „i” dodaje pyszny sos kielecki
curry który nadaje charakterystyczny smak,co czyni kanapkę wyjątkową .

składniki1szt
bułka pełnoziarnista1 szt polędwiczka wieprzowa
tymianek,
sól,
pieprz do smakuDomowa marynowana
paprykaSałataKiełki rzodkiewkiSoskielecki
curry.

Wykonanie Polędwiczkę wieprzową QAFP oczyszczamy z błon i tłuszczu następnie myjemy i osuszamy . Posypujemy świeżo mielonym
pieprzem i świeżym
tymiankiem . Polędwiczkę wieprzową QAFP układamy na folii spożywczej zawijamy jak
cukierek w rulon szczelnie . Czynność powtarzamy dwa
razy . Warzywa obieramy,myjemy kroimy na mniejsze kawałki . Posypujemy
solą i ulubionymi
ziołami . Na sitku garnka do gotowania na parze układamy polędwiczkę wieprzową gotujemy do miękkości . Kroimy w plastry .
Sałatkę dokładnie myjemy osuszamy .
Bułkę kroimy na pół, dolną cześć smarujemy sosem
curry,układamy
sałatkę,plastry
polędwiczki,smarujemy sosem plastry
papryki,
sałata papryka kiełki rzodkiewki przykrywamy górną częścią
bułki.