ßßß
składniki80dag piersi z kurczaka2 łyżki mieszanki przypraw rozkoszna Tradismk1/2 łyżeczka czosnku kolorowego Kamis1/2 łyżeczka czosnku staropolskiego Kamis3 łyżki suszonej pietruszki Kamis1/2 łyżeczki przyprawy do indyka Kamis2łyżeczki żelatynysol,pieprz do smaku
WykonaniePierś z kurczaka dokładnie myjemy następnie kroimy na kawałki mielimy w maszynce do mięsa. Mieloną pierś z kurczaka przekładamy do miski dodajemy przyprawy doprawimy do smaku według własnego smaku dokładnie mieszamy.Przykrywamy folią, by mięso bardziej przeszło przyprawami,odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce. Oczywiście możemy użyć dowolną mieszankę przypraw.Do szynkowara wkładamy woreczek foliowy u mnie był to woreczek na mrożonki.Do woreczka wkładamy mieloną pierś z kurczaka woreczek szczelnie zamykamy szynkowar odstawiamy na pół godziny.Do garnka wlewamy wodę na dno wkładamy ściereczkę na to stawiamy szynkowar,po zagotowaniu gotujemy na wolnym ogniu około w zależności od rodzaju mięsa.,kontrolując przy użyciu termometru.Wyjmujemy szynkowar z garnka,studzimy pozostawiamy w chłodnym miejscu na noc.Rano wyjmujemy naszą szynkę drobiową z szynkowara.Szynka jest bardzo zdrowa,dietetyczna i mega aromatyczna jest pyszna, idealna dla osób odchudzających