ßßß Cookit - przepis na Pieczone palki z indyka

Pieczone palki z indyka

nazwa

Wykonanie

Delikatne i aromatyczne mięso indycze :)
Czas przygotowania: 150 minut
Składniki:
2 sztuki podudzia z indyka
sól, pieprz
ognista mieszanka przypraw (młynek)
Kujawski ze smakiem (czosnek-bazylia)
Sposób przygotowania
Podudzia z indyka przeciąć wzdłuż i wyfiletować z największej kości. Porcje mięsa dokładnie natrzeć olejem, przyprawić z każdej strony i odstawić na kilka godzin, aby smaki przeszły do środka. Mięso związać nitką aby zachowało kształt, włożyć do rękawa, podlać 1/2 szklanki wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 2 godziny. Pół godziny przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby mięso się zrumieniło. Przed podaniem wyjąć drobne kości. Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/indyk_z_rekawa.htm