Nie wiedziałam co zrobić na przekąskę dla bardzo miłego gościa.Pomyślałam ze zrobię z tego co mam w lodówce. A ze na obiad były kotlety mielone zostało mięso mielone, były udka i pastella śródziemnomorska. Wymyśliłam ze zrobię udka faszerowane mięsem mielony, pastellą śródziemnomorska, ziołami w sosie serowym podawane z fasolka szparagową.Składniki1 udko z kurczaka50g mięsa mielonego1 opakowanie pastelli śródziemnomorskiejświeże ziołabazyliasól,pieprz,czosnek do smakuolej rzepakowy80ml śmietany 301/2 opakowania kociołka serowegoWiniaryfasolka szparagowaszczypiorekkwiaty jadalneWykonanieZ udka kurczaka delikatne usuwamy kość uważając by nie uszkodzić mięsa i skórki.Posypujemy solą,pieprzem i czosnkiem. Na rozłożony płat udka kładziemy mięso mielone, następnie układamy liście bazylii, na które kładziemy pastellę śródziemnomorską. Wszystko zwijamy obwiązujemy sznurkiem, wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Władamy do kombiwara polewamy olejem rzepakowym na około 30-40 minut na 180stopni możemy też przygotować w piekarniku.fasolkę gotujemy al dente.Do garnuszka wlewamy śmietanę dodajemy sos dokładnie mieszkamy i gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu.Na talerz wykładamy sos na który kładziemy pokrojoną roladkę obok robimy wiązkę z fasolki robimy dekoracje z kwiatów jadalnych