ßßß Cookit - przepis na Nadziewane udka z kurczaka z sosem serowym i bukietem z fasolki

Nadziewane udka z kurczaka z sosem serowym i bukietem z fasolki

nazwa

Wykonanie

Nie wiedziałam co zrobić na przekąskę dla bardzo miłego gościa.Pomyślałam ze zrobię z tego co mam w lodówce. A ze na obiad były kotlety mielone zostało mięso mielone, były udka i pastella śródziemnomorska. Wymyśliłam ze zrobię udka faszerowane mięsem mielony, pastellą śródziemnomorska, ziołami w sosie serowym podawane z fasolka szparagową.
Składniki
1 udko z kurczaka
50g mięsa mielonego
1 opakowanie pastelli śródziemnomorskiej
świeże zioła bazylia
sól,pieprz,czosnek do smaku
olej rzepakowy
80ml śmietany 30
1/2 opakowania kociołka serowego Winiary
fasolka szparagowa
szczypiorek
kwiaty jadalne
Wykonanie
Z udka kurczaka delikatne usuwamy kość uważając by nie uszkodzić mięsa i skórki.Posypujemy solą,pieprzem i czosnkiem. Na rozłożony płat udka kładziemy mięso mielone, następnie układamy liście bazylii, na które kładziemy pastellę śródziemnomorską. Wszystko zwijamy obwiązujemy sznurkiem, wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Władamy do kombiwara polewamy olejem rzepakowym na około 30-40 minut na 180stopni możemy też przygotować w piekarniku.
fasolkę gotujemy al dente.
Do garnuszka wlewamy śmietanę dodajemy sos dokładnie mieszkamy i gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu.
Na talerz wykładamy sos na który kładziemy pokrojoną roladkę obok robimy wiązkę z fasolki robimy dekoracje z kwiatów jadalnych
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/07/nadziewane-udka-z-kurczaka-z-sosem.html