Wykonanie
Co zapamiętaliście z tych Świąt? Karpia? Barszcz? Pierogi? Kolejną opowieść wujka obieżyświata? A może babcine życzenia "i chcę wreszcie prawnuka!"?Nam towarzyszyć też będzie, Bożonarodzeniowa
herbatka z samowaru z dodatkiem
konfitury z
truskawek z
migdałami i
likierem od ETERNO oraz
moreli z
żurawiną a do tego, dla smaku kapka
syropu żurawinowego z
ziołami. Wszystko od ETERNO. Firmy rodzinnej, specjalizującej się w produkcji
przetworów w oparciu o rodzinne receptury, nie stroniącej od eksperymentów kulinarnych w poszukiwaniu, nowych połączeń
polskich smaków i nie tylko. Do tego mają swoje "patenty" czyli jak to się
mówi know how, dzięki któremu
przetwory, to chyba właściwsze słowo niż produkty, są zdrowe i pyszne.
Czemu o nich teraz wspominamy? Chociażby dlatego, że to właśnie zimową
porą sięgamy po różnego rodzaju
przetwory owocowe i sekretne kompozycje, aby poprawić sobie humor, dodać odrobinę wigoru i zatopić w rozmyślaniach o ciepłych letnich dniach.Szczerze? Wcale nie było trudno nawet, mimo że śniegu było jak na lekarstwo. (za to Stary Rok ma krechę!) Smak
konfitury, aksamitny i wyrazisty z tym czymś, co zawsze było w babcinych przetworach czy też soku, sam kierował myśli do beztroskich chwil, pomagał snuć
plany na lato. Chyba dlatego, że w przetworach oprócz
owoców zamknięta została pasja, odrobina miłości i spora dawka
serca do tego co się robi.To tyle, jeśli chodzi o składniki a reszta, cóż ... Bierzcie i używajcie do wypieków, deserów,
mięs, albo najzwyczajniej do wcinania wprost ze słoika. Tak, tak, my piliśmy sobie
herbatkę ale
przetwory od ETERNO mają szerokie spektrum zastosowań, jeżeli chodzi o kulinaria (zdanie prawie jak z rozprawy habilitacyjnej :) ).Chwalą się, że w swoich przetworach zawarli
magię niepowtarzalnego smaku. Mają rację, ciekawe kto z ETERNO pobierał nauki w Hogwarcie?No dobra, koniec wodolejstwa,
powiem krótko, było pycha! Warto sobie zafundować choć słoiczek tych pyszności.